NL FR

Natuurlijke huidverzorging

iStock_000018912089Medium

Een grondige reiniging van de huid is de basis voor een goede huidverzorging. Reinig je huid zeker voor je gaat slapen om te voorkomen dat resten van make-up, luchtvervuiling,… de poriën verstoppen.

Om te verhinderen dat de natuurlijke bescherming van de huid verwijderd wordt, is het belangrijk om alkalische zepen en agressieve reinigingmiddelen te vermijden. Was de huid niet te vaak en niet te heet.

Reinig beter met een zachte reinigingsmelk en verfris daarna met een lotion.

Verstuif regelmatig een tonicum over het gezicht om er langer fris uit te zien.

Gezicht: ‘s Morgens en ’s avonds na reiniging gezicht en hals zachtjes inmasseren met een vochtregulerende crème / olie bevordert een jeugdig uiterlijk.

Lichaam: na bad/douche een natuurlijke plantaardige olie op het lichaam aanbrengen en de vochtige huid hiermee masseren.

De doorbloeding van de huid wordt bevorderd door het scrubben van de huid; oude cellen die de huid dof en mat houden, worden zo verwijderd en je huid ziet er jonger en frisser uit. 

Met heerlijke scrubs en massage-oliën worden dit top relaxatie-momenten

De bloeddoorstroming stimuleer je door veel te bewegen maar ook door massage en sauna.

Borstelmassage: Borstel je lichaam regelmatig met een natuurharen borstel, zo verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de onderliggende organen.

Sauna: ideaal omdat zweten wordt gestimuleerd, de huid wordt gezuiverd en sterk gereinigd.

9