NL FR

Beauty tips

Om je huid mooi en soepel te houden, zorg je best voor een combinatie van een innerlijke èn uiterlijke aanpak.

Onze huid geeft heel veel informatie over onze conditie. Stress, onvoldoende slaap, fastfood,… zijn vlug zichtbaar aan de huid maar ook foute huidverzorgingsproducten kunnen schade berokkenen.

Overal rondom ons zijn er toxische stoffen zijn waar we geen invloed op hebben of die we niet of moeilijk kunnen vermijden (zware pollutie, vervuilde lucht, pesticiden,…). Bij onze voeding, levenswijze en verzorgingsproducten kunnen we wèl keuzes maken!

Stress, onvoldoende slaap, fastfood,… zijn vlug zichtbaar aan de huid

Gezonde huid begint van binnen

De huid is ons grootste orgaan maar krijgt pas als laatste, nadat alle andere functies in het lichaam bediend zijn, de nodige voedingsstoffen. Van zodra er een tekort is aan de nodige nutriënten, wordt dit zichtbaar aan de huid.

Een gezonde, frisse huid begint daarom bij de juiste verzorging van binnenuit!

Voeding en levenswijze bepalen grotendeels hoe de huid eruit ziet.

Een ongezonde levensstijl (vette voedingsmiddelen met kleur- geur- en smaakstoffen, suiker, alcohol, roken, koffie, stress!!!…) levert meer afvalstoffen en die laten hun sporen na: huiduitslag, onzuivere huid, droge of vette huid…

Evenwichtige en gevarieerde voeding, veel water drinken, beweging, buitenlucht, juiste ademhaling, voldoende ontspanning en een goede nachtrust helpen al veel maar zijn slechts onderdelen van het geheel.

Je kan nog zo gezond eten en leven volgens principes, als je verder niet doet waar je je goed bij voelt dan krijg je stress en word je uiteindelijk ziek!

Wees mild voor jezelf, durf af en toe te ‘zondigen’ zonder je schuldig te voelen en durf ervan te genieten.

‘Je goed voelen in je vel’ bevordert immers je weerstand en dat weerspiegelt zich in je huid. Wees lief voor jezelf en beloon jezelf met het allerbeste, je verdient het.

Volg daarom je hart, volg je innerlijke stem.

 

 

Doe wat je voelt wat je moet doen en omring je met positieve mensen.

Natuurlijke huidverzorging

15

Een frisse teint wordt niet alleen bepaald door een gezonde voeding en levensstijl maar ook door wat we op onze huid smeren.

Omdat de huid een ‘ademend’ orgaan is dat absorbeert wat erop aangebracht wordt, zijn synthetische chemicaliën die in veel gangbare huidverzorgingsproducten (zepen, douche, gezichtcrème, …) gebruikt worden, uit den boze. Deze ‘lichaamsvreemde’ stoffen worden niet gezuiverd door de lever maar komen rechtstreeks in het lichaam terecht. Ze zijn uiterst schadelijk voor de gezondheid en verstoren het natuurlijke evenwicht van de huid. Sommige synthetische ingrediënten reinigen bovendien zo grondig waardoor de natuurlijke bescherming van de huid verwijderd wordt. Allerlei klachten zoals rode, geïrriteerde huid, pukkeltjes,… worden dikwijls ook veroorzaakt door de synthetische ingrediënten in de gangbare cosmetica voor het gezicht zoals foundation, poeder, …

lichaamsvreemde stoffen worden niet gezuiverd door de lever maar komen rechtstreeks in het lichaam terecht.

BioReine kiest daarom voor natuurlijke biologische huidverzorgingsproducten zonder gifstoffen die het lichaam niet belasten.

Omdat ook natuurlijke ingrediënten (bv etherische oliën) allergische reacties kunnen opwekken, hebben we een aantal producten geselecteerd zonder etherische oliën, voor de uiterst gevoelige huid. Test bij gevoelige huid het product altijd eerst uit.

Natuurlijke verzorgingsproducten zijn meestal gemaakt in kleine hoeveelheden om de maximale versheid te garanderen. De houdbaarheid is korter dan bij gangbare cosmetica. Bewaring in de koelkast is niet nodig, maar sluit de verpakking altijd zorgvuldig en bewaar op een droge, donkere, koele plaats,  beschermd tegen zonlicht en hitte.

Test link naar andere pagina